Sunday, 16 September 2012

Sahabat Untuk Selamanya =)



Eh..macam lagu padi pulak tajuk entry kite. =) Sebenarnya, ini cerita dua bulan yang lepas. Sehari before saya meninggalkan bumi universiti..hehe. Alhamdulillah...termakbul jugak impian saya untuk berjumpa dengan roomates lame kesayangan saya ini. 

Nape roomate lame? Oh..lupe nak terang. Sebelum student2 fakulti elektrik ngan mechi pindah ke kampus pekan..kami dulu juga adalah warga kampus Gambang. Sempatlah 2 tahun kat sane... Dan selama dua tahun tu lah saya mempunyai rakan sebilik yang senang sama-sama..yang susah pun sama-sama. 

Tapi sedehnya.. selama saya berpindah ke kampus Pekan..kami langsung tak jumpa balik.. Bukan saya tak pegi langsung pon kat Gambang..tapi bila pergi tak sempat pun nak jumpa diorang..kadang-kadang ada jugak time pegi senyap2.hek3..takot diorang kecik ati...ye lah..dah sampai kat Gambang tapi nak jumpa diorang harreemm...huhu. 


Dari kiri: Nik, Da(itu saya) and Una =)


Perkenalkan...ex ex roomate saya. Yang tudung kelabu tu Nik Ilani...yang tudung biru pulak Husna. Yeahh!! Kami dedua orang klate..heheh. Sebab major ahli bilik asal klate..abih kami bantai cakap klate ngan Nik..alah..nik bukan tak paham pon..walao die orang Pahang..tapi klate celop jugak mek Nik nih..hahaha. Abah Nik pon asal klate..tapi sebab lame dah duduk Pahang..anak2 pon dah tak nak ngaku asal klate..eheh. Nik jangan marah naa.. >_<  Sbenanye tak lengkap lagi ex roomate saya ni..sorang lagi..Sue..tapi dah lost contact ngan beliau..sebab Su habis degree awal lagi..student computer engineerg degree 3 tahun setengah je..kami 4 tahun..so bila Sue dah habis belaja terus tak dapat dihubungi nya beliau. Sedeh =( 


awek cun.

Betapa maju dah dedua ex roomate saya ni selama saya meninggalkan diorang.hahaha..masing2 dah boleh drive seniri..tinggal saya sorang je sampai skang maseh kene pakai driver. =( And dat day Nik lah yang menjadi driver kami. Tak caye pulak kita Nik dah pandai drive.ihhi.. =) So dat day kami lepak2 kat Tasik Indera Syahbandar. Best pulak sebab petang tu ramai orang..dah lame tak mencuci mate after se sem yang penat dengan buku dan fyp.hehe..


nik: shoot mek da.
me: shoot la nik..da tak kisah~

First thing yang Nik cakap bila jumpa saya, "Mek da...aloh..keciknya..koho kurus nih!" And I like "Yess!!". Experiment bejaye. Experiment ape?? Apa lagi..eksperimen nak kurus la. Taksub gile nak kurus mase tahun 4 ritu sebab I've gain a lot during my intern..hoho. Who says I tak membesar? I membesar OKE! Dan saya cukup tak suka dengan proses tumbesaran lemak itu.  Saya ni pendek. And kalo gemoks..omaigod. Hudusnya saya rasa. Tapi skang da rase mengembang balik..tak suke! =( 


yeay. model batang pokok.

Hokeh! Kalo ngan una lain pulak. "..Na..tengok nih muke Da..banyak gile naik pimples!!"..Una dok bantai gelak-gelak. Then Una reply.."Da tengok lah hok Na pulok!"..hahaha. So stupid dok banding sape ternak pimples paling banyak. Tapi serious..pimples banyak gile tumbuh on dat time. Mungkin sebab stress gile ngan study and fyp bagai. Masa tido pon tak menentu. Resah tahap 4 tengok muka time tu. Agak2 dah setaraf ngan jalan tar. Kat dahi baby2 pimples..kat pipi lak segale moyang pimples kuar. Tapi alhamdulillah..now dah oke. Terima kaseh Cosmoderm. I like u. Muah3 >.<

Tengok pic la pulak. Da penat nak becerite.


model pokok betuka. saya je setia.


sungguh kanak2 ribena.


puteri buluh betung ke kite ni nik??


seni betol i rase materpiece i nih.hahaha


kesukaan. nik paling kaya belanja kami epal besar.


Nampak tak nampak tak betape hepinya kami. Sesungguhnya masa, jarak memang tak dapat memisahkan sebuah persahabatan. Ewahh! Cuba berfalsampah pulak saya.eheh.. Terima kaseh la pada facebook even kami jarang jumpa tapi still berhubung. Teknologi oh teknologi. Ada guna kalao kena caranya kan. Dah la..panjang bebeno dah ni. Till then..smoge persahabtan ini kekal sampai bila-bila. InsyaAllah.. =)



pssttt: wa rasa wa pulun gila taip entry ini malam. terase respek pade diri sebab maseh bole wat entry pnjang2 after sekian lame.eheh..peace!



5 comments:

aniswany said...

kehepian tu terserlah di wajah masing2..hihi :)

Huda Sindarela said...

anis:haha..terserlah ekk? ingt pimples kite je terserlah.hihi >.<

ainraus said...

masa bersama kawan-kawan memang seronok kan. rinduuu.

Huda Sindarela said...

ainraus: tu la..da stat merindui mereka2 sume...hihi ^_^

A Girl Like You said...

BLogwalking sini :)

Post a Comment

 

Template by Best Web Hosting