Monday, 17 December 2012

Isnin Yang Memenatkan


Monday blues is arrived!! Hell yeah..syuhh syuhh jauh-jauh cket hari isnin. Kalo lah ade kuase, nak aje nyah hari isnin itu bia terus ari selasa. Kalo zaman jadik student dolu-dolu (macam dah lame aje tinggal zaman belaja) hari isnin lah hari paling malas..punya lah liat nak gerak kalo kelas hari tuh. Paling tak best entah berape sem yang saya ingat setiap kali hari isnin jadual punye tak best. Bole plak subjek padat2 pastu sampai ke petang. Hadduuu...sadis sangat bile dapat schedule di awal sem tengok-tengok jadual hari isnin yang berupa isi sardin. Terpeleot sekejap semangat awal sem. =.=

Tapi tu cite zaman lima bulan yang lepas dan lagik lepas.. Sekarang mood monday blues versi zaman kerja plak. Versi zaman belaja dengan versi zaman kerja ni macam lain cket...kalo zaman belaja rase malas teramat. Nak aje ponteng kelas terus. Tapi skang tak...rajin tetap rajin nak pegi kerja..sebab taw hujung bulan dapat gaji.hahaha ($_$). 

Yang problemnye bile je hari isnin, sampai aje opis pukul 9 terus duduk tekun buat keje sampai ke pukul 6 petang! Oh hari neh keje lebeh mase. Ni siyes. Tak tipu weh. Masuk bulan ke dua keje neh dah rase dah bahangnye. Bleh cakap hari isnin nak bernafas pon tak sempat. Huh. Gile banyak keje camtu lah umpamanya. Bukak je emel pagi tuh berderet2 mesej client plus senior eng tak masuk ngan bos department lagi sent kerja. Fiuhhh...berpeluh jantan ase tiap kali bukak emel pagi isnin. Nampak je senang kerja saya prepare quotation je pon...tapi bila quotation tu requirement client nak berjenis-jenis, hantar plak suke hati mak tiri diorang punye stail jeh..nak aje saye jek halilintar sorang-sorang. Saya ni bukan urus satu bende je. Banyak tahu. Otak neh tak cukup space nak cerna sume skali harung. Mane nak test barang lagi kalo customer hantar balik sebab rosak. Tu tak tolak mase kua site lagik. Ce kire bile nye saya sempat kentut? Erkhh..tak senonoh. *tibe2


belom la lagi sampai tahap neh. (credit pic to gugel)


Impaknya saya banyak buat silap. Hadehhh...yang neh sedeh. Even bepuloh kali saye cek after dah siap still ade jugak silap bia sebesar kuman pon. Pening dah kepale ase. Skang neh saya still lagi di bawah pengawasan senior n bos department, so segala quotation yang saya prepare kene go through diorang dolu before sent to client. Tapi hotakk la weh betui-betui tak paham...asal ade je salah saya buat..wuwuwu...nak nangeh ase asyik aje kene marah kat senior. Citt..ni lah popuan. Asal kene marah je nangeh. Nangeh je marah. =,=

Pastu bile balik keje je rase otak biol...penat. Tired. Makan pon tak sempat bile dah bizian camneh. Semangat, sila lah kuat kan diri anda. Nak gune lame neh. Tak boleh nak fragile-fragile sangat. 


bile balik keje siyes sbijik cam beliau kat atas neh. (credit pic to gugel)

Hurmm..dah ase macam entry lepas geram lak. Yelah..kite takde tempat nak mengadu..hihi. Nak ngadu kat mak kan nati mak kate anak manje..paling best pon mak cakap sabar la..dah keje camtu lah..(kata2 seorang emak). Nak ngadu kat pakwe kan tak hado pulak seorang pakwe neh.hahaha..so kite ngadu kat EIE pon cukoplah.hewhewhew... Baiklah. Mahu beradu sudah. Siyes penat. K bai~ Assalamualaikum..!



pssttt: tak tahu lah nape amik ilustrasi lelaki nak gambarkan diri snri..krisis jantina barangkali.



0 comments:

Post a Comment

 

Template by Best Web Hosting