Tuesday, 3 April 2012

Sindarela Melayu Hilang Wedges

Tu bukan kisah dongeng...ini benar-benar berlaku. Baru je semalam. Disebabkan cyber name saya ade sindarela belakang nama betul ku...sungguh tak logik bila ianya turut menempiaskan kisah dongeng Cinderella kanak-kanak terhadap diri ni.

Kisahnya macam ni...semalam saya keluar otim ngan member-member...niatnya nak survey kain tuk buat baju time jadik pengapit kak uya nanti.. Tapi malangnya takde pon kain yang berkenan di hati... Ok..takpe lah. Lagipon dalam kepala tak tahu lagi nak buat baju camne nanti.hehe..harusnya vote jugak tapi taklah mengalahkan pengantin...karang ngamuk uya tak pasal-pasal kensel majlis kawin..kih3. Tapi satu je tak besh kuantan ni...takde syurga kain..semalam pergi pon survey kat alamoda ngan nagoya je..tak banyak pilihan.

After carik kain tak jumpe..destinasi kami seterusnya pergi ecm. Bagusnya saya ni...memang setiap kali nak keluar saya akan listkan semua barang yang saya nak beli. Bile ade list baru senang...sebab kekadang saya ada penyakit lupa. Nak-nak bile dah disogok ngan barang-barang lain. Paling penting tak over buget sebab dah siap-siap kira kat bilik.hik3.. Boleh ganti Zeti Aziz nih jadik gabenor bank negara.kih3... Ok. Terus bercerite. Untuk list survey-survey dulu...ada dua bende je. First kain tuk baju pengapit tu. Second wedges. So kain tak jumpa...teruskan memburu survey kedua. Dah lama sebenarnya tak shopping kasut ni..last hari raya hari tu. Tu pun orang belanja. 

Bila sebut kasut, selipar, wedges atau sewaktu dengannya..tak payah cakap memang kaki dan hati akan menghantar tuan badan ke kedai vincci. Saya memang peminat tegar vincci. Designnya memang memenuhi citarasaku..lagipon vincci murah. Sape kate vincci mahal silap. Sebab banyak je saya tengok brand-brand lain same je dengan harga vincci. Kadang-kadang yang thailand mari pon ade je harga lebih kurang sama. Tapi opkos la ade bezanya. Selama bertahun-tahun saya menjadik pengguna vincci...memang puas hati. Sebab kasut nya tahan lama. Betul! Tak tipu. Juga bukan nak bodek suh gi beli vincci ke hape kan. Bukan saya dapat ape pon..hihi. Tapi dari pemerhatian saya kalo brand lain mesti cepat rosak even design lebih kurang sama then harga pon lebih kurang je..tak yah cakap la brand ape. Karang kene saman tak pasal-pasal.huhu..

Ok...belek punya belek...try yang ni try yang tu.. DINGGG!! Bunyik orang berjaya jumpa wedges idaman. Maka jumpa lah dengan wedges idamanku...simple tapi bile pakai kat kaki saya cam seswai jek.hihi.. Nak-nak pulak vincci skang tengah sale. Masyukk betul. Dari RM70+- saya dapat RM50+-. Pompuan ngan sale memang kawan rapat.heheh..Tips untuk membeli kasut atau wedges adalah cuba dahulu pada kaki anda. Tak semestinya anda tengok kasut tu cantik tapi cantik jugak bila anda pakai. Kasut dan kaki ada chemistry. Kekadang design biasa-biasa je..tapi bila pakai kat kaki yang seswai...woww..napak gojes je. Ha...tips kuno ni saje untuk selingan. ;p

Bertukar pemilik lah kasut tu semalam...dari tuan vincc punya kepada miss sindarela.heheh.. Disebabkan tak sabar nak try wedges baru...after pegi smayang asar kat surau ecm tu, saya pon tukar wedges. Wedges baru saya pakai..wedges lama saya simpan dalam kotak vincci tadi berplastikkan padini. Kalo kat ecm vincci dalam padini. So sume barang beli kat vincci kene bayar kat kaunter padini. 


yeayy...wedges baru dalam koleksi. ;)


Konon nak membunuh masa menunggu sorang member pergi wat treatment kat new york, saya ngan sorang lagi member pegi food court. Haus betul jalan pakai wedges baru ni.hihi...tapi best je pakai. Lame jugak la kami lepak situ..sambil minum saya melantak kek. Member plak pekena mihun tom yam. Perghh...kaw-kaw gile tom yam die. Sungguh menjilat sudu. Leh try jugak lain kali. After makan ni la...saya tertinggal bungkusan plastik padininye...sob3. Perut dah kenyang..bangun-bangun blah langsung tak teringat kat beg plastik tu. Plus meja makan kaler hitam..beg padini pon kaler hitam. Maybe saya rabun warna sekejap sampai bleh plak tak terperasan tertinggal beg shopping padini yang same kaler ngan meja kat atas meja tu.

Lima belas minit lepas tu baru saya sedar. Asal jalan tangan kosong je ni?? Beg plastik padini saya mana?? Lepas tu berlaku la eksiden lari-lari cari barang macam running man..haha. Saya memang tersangat ingat saya tinggal kat food court. Kami pon berlari pergi semula kat sane...tapi...dari jauh saya dah nampak takde dah beg palstik padini atas meja tu...nak kata orang yang kemas-kemas meja amik tak jugak..sebab sisa makanan kami, mangkuk gelas still ada kat situ lagi... Waaa...!! Sape amik beg plastik tu...???


sandal wedges lame dalam kenangan... T_T


Tahu ape terkilan sangatnye...wedges lame tu wedges paling mahal pernah saya ade...abang saya belanja hari raya lepas.. Tak pernah saya nak pakai sumtin yang letak kat kaki harge beratus-ratus. Tak berbalaoi bagi saya. Tapi after dapat kata-kata semangat dari abang saya bahawasanya raya hanya setahun sekali dan bukan sokmo pon bleh dapat kasut mahal maka saya bersetuju angkat wedges tu... Padahal abang saya dah tak mampu meng-follow adeqnya time shoppim raya time tu. Tu yang dia cakap macam tu nak suh saya beli pastu bleh balik. *langsung tak besh shoppim ngan owang laki. Kesian abang saya penat. Satu kbmall saya carik kasut raya tak jumpa...sebenarnya bukan nak sangat kasut raya..saya nak beli sandal biasa je yang boleh bawak pergi kelas & dalam masa yang sama bleh wat raya. Jakun time tu tak pernah masuk kedai brand scholl...bukan school ye. Saya memang tak tahu harga kasut-kasut dalam tu takde yang bawah seratus.kih3...gelak la nak gelak pon. =.= ....memang saya katak bawah gelas time tu. Tapi tu kedai plaing last dalam kbmall saya tawaf nak carik sandal...tengok plak abang saya pun dah macam ayam berak kapur..maka untuk pertama kalinya saya memiliki sandal wedges harga RMxxx.00...ngeee....

Tapi...beliau dah hilang bersama plastik padini tu sekarang....sedih sangat. Terkilan dua tiga enam belas juta kali. Sandal wedges tu langsung cket pon tak rosak lagi...dah la selesa gile pakai. Even kene jalan berbatu-batu pergi kelas dengan sandal bertapak tinggi..saya langsung tak sakit kaki. Dah masuk sem kedua pun wedges scholl tu still molek lagi...uwwaaa...nak nangess... Bangla mane la hamik saya punya kasut tu....


sampaikan nak amik gambar pon saya dah tak mampu bertenang. blur terus gambar. 
hilang wedges punya pasal.


Semalam dah tunggu sampai pukul doblas konon-konon nak samakan ngan cite Cinderella..mana tahu ade orang pulangkan wedges lame saya... Tapi...takde pon! Hukhuk...cite cinderella tak wujud dah zaman alaf baru ni kot...hihi. Akhirnya saya pasrah...wedges tu bukan lagi milik saya lagi. Dan saya takleh dah pegi kelas pakai wedges tinggi... Ape?? Pakai wedges baru?? Separuh jalan saya dah berhenti sebab krem kaki...plus kene nganjing ngan budak laki tak matured konon final year tapi prangai cam sampah. Sob3...kesudahannya...saya sedeh keseorangan...cite sindarela melayu masa kini yang hilang wedges.. T_T


cekak pinggang nak marah ke kak oii??
tapi tetap senyum..mantain tabah. gud job! ~



psssttt : jap agi..saya pegi ecm kalo jumpe orang yang curik tu siap la beliau!hahaha...ntah-ntah dah kene jual kat pasar gelap.sob3...





7 comments:

hazanis said...

cantik wedges tu....>.<

Huda Sindarela said...

hehe..maceh hazanis. pat2 g shopim gak vincci. tengah sale nih. murah2..sekilo 5 riyal.hihi >_<

Liza Razak said...

alaaa...kesiannya kasut yg lama dah hilang..nasib baik dah berganti baru..cantik pulak tu :)

Huda Sindarela said...

tp still tekilan kuase pat belas.huk3 T_T

my pillow talk said...

kita pun peminat tegar vincci!hehe. ops. first time singgah, first time tegur. salam kenal. :)

Huda Sindarela said...

my pillow: tq sudi singgah sini..salam kenal jugak ye :)

muhai rizal said...

wedges cantik orangnye pon cantik

Post a Comment

 

Template by Best Web Hosting