Saturday, 4 February 2012

Once upon a time at playground

Ini cerita babysitter punya cerite.....

----------------------------------------------------
Seminit dua turun dari rumah.

Cikcu : Mia..jangan lari laju. Tunggu. Tengok dulu ada kereta tak lintas depan tue..
* nasib baik budak kecik nih patuh. benti. mengah2 cikcu bab jalan sambil dukung baby imani yang berat.

Lima minit...dah kat taman.

Cikcu amik tempat duk skali ngan jiran2 sbelah rumah. Hidup berjiran perlu ramah-tamah. *iklan. Sambil riba baby imani sambil tengok kakaknye. Apa lagi..kemain hepi lagi budak damia ni kalo dapat main kat taman.



Suploh minit berlalu.

Baby imani pon cam best je dok tengok orang reramai. Tapi sayang tak dapat jalan lagi. Kalo tak dah lama join kakak die tue. 

Cikcu pulak....adeh. Tak tahu camne nak join skali borak ngan makcik2. Diorang cakap sal hal rumah tangge. Hal anak sekolah. Hal bil air...bil api..bil ni bil tu. Fuhhh...takpe. Dalam hati. Ilmu tu ilmu...seksok kan nak jadi sughighumah jugak kan..heee. Baiklah.



Lima belas minit. Cikcu dah tak mampu jadik cool.

Tipu2 bangun...konon tateh kan baby imani nak ajar jalan. Padahal cikcu dah mati kutu takde idea nak join sekaki dalam topik perbualan makcek2. Mana la cikcu tahu hal rumah tangge ni semua. Jauh sekali pasal hal anak2 kat skolah. Cikcu anak kucing pon takde. Lain la kalo diorang borak sal mentol lampu rumah diorang mati tibe2 ke. Plug kat rumah terbakar tiba2 ke. Leh jugak cikcu menyampok  2 3 patah. Walaupon cikcu bukanlah terer sangat pon kan.

Baby imani pulak same aktif ngan kakaknya. Bila diajar jalan cepat aje dia melangkah. Terus pegi kat see-saw nak naik mende tuh. Haih..takleh jadik. Sakit pinggang cikcu dok ngikut baby imani jalan ni. Terpaksa duduk balik kat tempat makcek2 tadi. Dah tu je seat yang ade.


Doploh minit...dah macam loser.

Cikcu cuba jadi pendengar yang setia. Sesekali makcek2 gelak cikcu pon gelak sama.hahaha...olok2 la kan masok skali dalam interaction tue.hee

Ehh..tiba2 damia hilang dari mata pandangan cikcu. Aihhh....mana pegi budak damia nih.


Okeh. Da jumpe. Bulatan kuning tuh. Wat risaw orang je dak kecik nie.

30 minit....cikcu give-up jadik pelakon tambahan.

Baiklah. Cikcu akui cikcu bukan pelakon hebat. Dah takleh wat cool lelame..tak kan nak dok senyap je kan kat situ. Karang diorang ingat cikcu takleh nak adapt ngan society.kih3...lalu cikcu angkat bontot. 

Pegi camwhore damia sambil dokong imani. Jalan terakhir.huk3

Damia wit her bestie. Due2 comey.

Lasak yang amat. Dah tak macam owang dah cikcu tengok mia panjat sana panjat sini.

Tengok tuh.


40 minit berlalu di taman.

Cikcu : Kakak..jom balik. Dah nak malam ni. Cian baby penat ni... * plus cikcu penat
Damia : Tak nak cikcu...mia nak main lagi nie..

Cikcu : $@&£!%^+.... (-_-) hurm....



psssttt: cikcu itu adalah saya. dan saya rasa saya tak layak lagi nak jadik sughighumah @ mama @ ibu @ isteri @ sewaktu dengannya...heee. =)


2 comments:

Cik Yatt said...

dating at playground best.*tetibe

Huda Sindarela said...

haha..ni mesti cik yatt pernah dating kt taman kan??..huhu..sweet je. =)

Post a Comment

 

Template by Best Web Hosting